Agrometius opent derde vestiging in Duitsland

Precisielandbouwspecialist Agrometius, importeur van onder andere Trimble, Veris en Pessl, opent deze week een vestiging in Duitsland. Vorig jaar heeft Trimble besloten om de distributie in Duitsland te herstructureren en zo is Agrometius benaderd voor de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Schleswig-Holstein, Hamburg en Bremen. Hiermee krijgt Agrometius er een mooi gebied bij met flinke potentie. Agrometius heeft reeds vestigingen in De Meern (NL) en in Sint-Truiden (B).

Een Duitse vestiging met Duitse mensenkantoor Vantage Agrometius Duitsland
De Duitse vestiging staat in Lippetal-Herzfeld, mooi centraal in het werkgebied gelegen en wordt gerund door Duitse medewerkers. Zij zijn vertrouwd met het gebied, de taal, wetgeving en de omstandigheden. De eerste werknemers zijn inmiddels in dienst en men is bezig het team verder uit te breiden met aanvullende medewerkers voor verkoop, support en service.

Logische stap voor het bedrijf
“Toen Agrometius werd benaderd door Trimble kwam het wel als een verassing, maar ik zie het als een groot compliment dat Trimble ons hiervoor heeft gevraagd.”, aldus directeur Dennis Nijland. “Uiteraard hebben we het werkgebied-agrometius-345x220goed overwogen, want het is niet iets wat je er een beetje bij kunt doen. Als we het doen, dan doen we het goed. Het is een logische stap die past bij de doelstelling
van het bedrijf. Er zijn veel overeenkomsten tussen de bedrijven in het westen van Duitsland en de Benelux, met teelten zoals aardappels, uien en vollegrondgroenten.”

Totaalleverancier voor precisielandbouw
Het doel is om de komende maanden alles gereed te maken zodat in het Duitse werkgebied hetzelfde totaalpakket voor precisielandbouw als in Nederland en België kan worden geleverd. Dit omvat naast Trimble de producten van Veris, Pessl en OptiSurface. In het westen van Duitsland worden veel intensieve gewassen verbouwd dus er is behoefte aan oplossingen die kunnen bijdragen aan het verhogen van het rendement en de efficiëntie van bedrijven.