Deze inhoud kan niet weergegeven worden. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.

U kent het wel; u heeft op uw bedrijf trekkers en machines van verschillende merken. Tegenwoordig zijn steeds meer trekkers uitgerust met een GPS-stuursysteem. Om goed en nauwkeurig te kunnen werken is het belangrijk dat de verschillende displays over dezelfde AB-lijnen, percelen en machineconfiguraties beschikken. Hoe kunt u dit het beste organiseren zodat de data het werk daadwerkelijk makkelijker maakt en de efficiëntie verhoogt?

Goede structuur

Bij veel bedrijven werken verschillende mensen met verschillende trekkers en machines en daardoor bevatten GPS-displays vaak verschillende perceelsnamen en AB-lijnen voor hetzelfde perceel. Dit komt doordat er geen goede structuur wordt gehanteerd en zo is het moeilijk om snel de juiste gegevens te vinden om een bewerking te kunnen starten. Vaak zijn AB-lijnen niet terug te vinden of hebben ze geen duidelijke naam, waardoor ze maar weer opnieuw worden ingereden. Door het toepassen van een goede structuur in uw perceelsdata is veel efficiëntie en daarmee tijdwinst te behalen.

Automatische data uitwisseling

Vantage Agrometius heeft AutoSync geïntroduceerd waarmee automatische data uitwisseling mogelijk is. Hierdoor heeft u op alle displays dezelfde perceelsdata en machineconfiguraties. Veel Trimble GPS-systemen zijn verbonden met internet en dus kan deze internetverbinding worden gebruikt om data automatisch tussen displays te synchroniseren. Als u op één display een nieuw perceel met AB-lijnen toevoegt, dan zorgt AutoSync dat deze direct met uw andere displays worden gedeeld. Dankzij AutoSync wordt het werk nog eenvoudiger, sneller en met minder kans op fouten doordat alle displays over dezelfde en de juiste perceelsdata beschikken. De data wordt veilig opgeslagen in de cloud en daardoor is er altijd een back-up.

Eén platform voor precisielandbouwdata

AutoSync is onderdeel van Taakkaart.nl. Via de webportal zijn al uw percelen en AB-lijnen inzichtelijk en kunt u eenvoudig data bekijken en beheren, zoals het hernoemen en verplaatsen van AB-lijnen. Hierbij is het ook mogelijk om data van andere merken in te laden waardoor u maar één portal nodig heeft. Vanuit Taakkaart.nl kunt u ook taakkaarten maken en deze draadloos naar uw trekker of naar de loonwerker sturen.

Als u het volgend jaar goed wil beginnen, zorg dan voor een goede structuur in uw perceelsdata en laat het geen chaos worden gedurende het seizoen.

Meer informatie?