AgroSPIN is het eigen RTK-netwerk van Vantage Agrometius en biedt centimeter nauwkeurige correcties voor de hele Benelux en Duitsland. Tot begin dit jaar moesten klanten altijd zelf een simkaart voor hun RTK-systeem regelen om de correctiedata via mobiel internet te kunnen ontvangen. Sinds begin dit jaar biedt Vantage Agrometius naast AgroSPIN lite ook AgroSPIN all-in aan. Bij AgroSPIN all-in krijgt de gebruiker naast het RTK-signaal ook een slimme simkaart die automatisch van meerdere telecom providers het sterkste signaal kiest. Hierdoor is er minder kans op signaalverlies en dus onnodige stilstand.

Eén simkaart voor meerdere netwerken

Het bijzondere aan de simkaart die Vantage Agrometius levert bij AgroSPIN all-in, is dat deze altijd het sterkste netwerk kiest. Dit is handig als u een groot werkgebied heeft, maar ook voor het geval dat één provider een storing heeft. In dat geval schakelt het systeem automatisch over op een andere mobiele provider. Daarnaast kunnen onze supportmedewerkers op afstand zien of er mogelijk iets mis is met de simkaart als er geen ontvangst is. AgroSPIN all-in kost €500,- ex BTW per jaar en daarvoor krijgt u dus zowel de slimme simkaart als het AgroSPIN RTK correctiesignaal.

Uitfasering 3G masten

Telecom providers hebben aangekondigd dat ze 3G gaan uitfaseren, omdat inmiddels hun netwerken zijn aangepast naar 4G. Vodafone stopt met 3G in het voorjaar van 2020 en KPN in 2021. Indien u een DCM-300 modem heeft kunt u in dat geval geen 3G meer ontvangen en zal het modem terugvallen op 2G. Voor het ontvangen van correctiesignaal is 2G voldoende, maar voor hulp op afstand (Teamviewer) of het draadloos uitwisselen van data, is 2G niet voldoende. In zo’n geval kunt u uw modem opwaarderen naar de GX450 die wel met 4G overweg kan.

Wilt u meer weten over AgroSPIN all-in of meer informatie over het opwaarderen van uw modem naar 4G, neem dan contact op met uw contactpersoon of een van onze vestigingen.