De vereisten ten aanzien van registratie worden strenger en het belang om bewerkingen uit te voeren onder optimale omstandigheden wordt steeds groter. Daarom introduceert Vantage Agrometius het Müller ISOBUS weerstation voor toepassing op trekkers en zelfrijders. Hiermee beschikt u tijdens het werk over actuele weergegevens, zodat u zeker bent dat de omstandigheden juist zijn voor de bewerking. Het weerstation werkt op ISOBUS en kan dus met ieder merk ISOBUS display of het display van uw trekker gekoppeld worden. Als uw display geschikt is voor Task Control dan worden de weergegevens plaatsspecifiek bij uw bewerkingsgegevens opgeslagen voor registratiedoeleinden. Het weerstation is geschikt voor de huidige Vamil/MIA regeling.

Actuele en nauwkeurige weerdata tijdens het werk

Door geavanceerde techniek is het weerstation in staat om al rijdend diverse parameters nauwkeurig te meten en overzichtelijk weer te geven. Zo kunt u bij aankomst op het veld zien of de omstandigheden geschikt zijn voor de bewerking en kunt u eventueel de afstelling van het werktuig aanpassen aan de omstandigheden. Tevens kunt u tot 8 waarschuwingen instellen zodat het systeem een zichtbare en hoorbare melding geeft zodra het bijvoorbeeld harder gaat waaien dan wettelijk is toegestaan voor bespuitingen. U hoeft dus niet constant op het scherm te kijken. Het systeem meet alle parameters die van belang zijn voor het optimaal uitvoeren van bewerkingen.

·         Luchtvochtigheid

·         Luchtdruk

·         Temperatuur

·         Delta T

·         Dauwpunt

·         Windrichting

·         Windsnelheid

·         Schijnbare windrichting

·         Schijnbare windsnelheid

·         Gras drogingsfactor

Registratie van uitgevoerde bewerkingen

Het Müller ISOBUS weerstation kan niet alleen de actuele weersgegevens tonen, maar deze ook plaatsspecifiek opslaan indien uw display de ISOBUS Task Controller optie heeft. Het weerstation is uitgerust met een ingebouwde GPS-ontvanger, dus uw trekker hoeft niet per se over een GPS-systeem te beschikken. Als u het weerstation gebruikt in combinatie met een Trimble GFX-display en AutoSync, dan wordt de data constant automatisch en draadloos met de cloud gesynchroniseerd. Via uw PC, telefoon of tablet heeft u vervolgens toegang tot deze gegevens en kunt u snel en eenvoudig terug zien wat de weersomstandigheden waren tijdens een bewerking. Dit is handig als u een geschil heeft met de klant over een uitgevoerde bespuiting, maar kan ook handig zijn als aanvulling op uw teeltregistratie of voor certificering.

Nauwkeurig werken bespaard geld

Meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen zijn kostbaar en zijn van groot belang voor het slagen van de teelt. Daarom loont het om nauwkeurig te werken. Met actuele weersinformatie kunt u de afstelling van de machine aanpassen aan de omstandigheden of als deze ongunstig zijn besluiten om het werk te staken. Dit zorgt doorgaans voor minder drift en dus minder verspilling en een beter resultaat van de bespuiting.

Op de boerderij lijkt het weer vaak goed voor een bespuiting of andere bewerking, maar eenmaal op het veld aangekomen waait het toch harder dan gedacht. Of als u in de vroege ochtend aan het spuiten bent dan neemt de wind dikwijls toe naarmate de zon hoger aan de horizon komt. Kunt u nog wel veilig doorspuiten of waait het te hard? Met dit weerstation is gissen verleden tijd en neemt u besluiten op basis van feiten in plaats van op gevoel.

Deze inhoud kan niet weergegeven worden. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.