Vantage Agrometius lanceert een portal waar telers actuele satellietbeelden kunnen bekijken en zo de ontwikkeling van hun gewassen kunnen volgen. Via Taakkaart.nl kan men in 3 eenvoudige stappen een taakkaart maken voor variabele dosering. De taakkaarten zijn merkonafhankelijk en kunnen in elk display geladen worden dat hiertoe geschikt is. Vantage Agrometius stelt deze handige tool kosteloos ter beschikking en maakt hiermee de stap om met precisielandbouw te beginnen laagdrempelig voor iedereen.

Taakkaarten voor ieder merk
Machinefabrikanten werken met verschillende bestandstypen en dit maakt het voor telers soms lastig om verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Vantage Agrometius biedt door middel van dit merkonafhankelijke platform de mogelijkheid om taakkaarten te maken en deze in het juiste bestandsformaat en mappenstructuur te downloaden. Deze bestandtypes zijn onder andere Shapefile en ISOXML, maar ook een tekstbestand of JPEG afbeelding is mogelijk. In de eerste release zijn Trimble (shapefile) en JPEG beschikbaar. De mogelijkheid om ISOXML taakkaarten te maken samen met nog andere interessante functies volgen in loop van mei.

Voor iedereen interessant
Werken met Taakkaart.nl is interessant voor iedereen die gewassen of gras verbouwen, maar zeker ook voor teeltadviseurs en loonwerkers. Bedrijven die nog geen plannen hebben om de komende jaren met precisielandbouw aan de slag te gaan, kunnen op deze manier kosteloos de gewasgroei op de percelen volgen en inzicht krijgen in de variatie binnen het perceel. Dit geeft meteen een goede indicatie voor de noodzaak van precisielandbouw op het bedrijf.

Taakkaart.nl bekijken