Agrometius introduceert de Rapid Motor Transfer (RMT).
Dit is een snelwisselsysteem voor de TrimbleRapid Motor Transfer 1
stuurmotor die onderdeel uitmaakt van het EZ-Pilot en Autopilot Motordrive systeem. Het overbouwen van de stuurmotor is nu slechts enkele minuten werk. Ter introductie van de Rapid Motor Transfer heeft Agrometius tijdelijk een bundelaanbieding.

Stuurmotor wint aan populariteit
Trimble, marktleider op gebied van GPS-stuursystemen, kan landbouwvoertuigen op 2 manieren automatisch besturen; hydraulisch of met een elektromotor onder het stuur. Deze laatste variant is erg in opmars omdat het tegenwoordig net zo nauwkeurig stuurt als een hydraulisch systeem. Daarbij heeft het systeem als groot voordeel dat  de installatie minder werk en dus goedkoper is. Tevens is een voorbereiddingsset voor een extra trekker met stuurmotor een stuk voordeliger dan een hydraulische voorbereiding.

Snel overbouwen is een must
Veel boeren in Europa zetten hun GPS-systeem over op meerdere tractoren. Dit kan vaak prima omdat ze niet Rapid Motor Transfer 2tegelijkertijd rijden en zo is het GPS-systeem sneller rendabel. Het is een “must” dat het overbouwen snel kan, want tijd is beperkt in drukke perioden. Het hydraulische stuursysteem van Trimble kon al in 5 minuten worden overgebouwd dankzij een snelwisselsysteem, maar de stuurmotor nog niet. Vanuit deze gedachte heeft Agrometius de Rapid Motor Transfer ontwikkeld, zodat overbouwen van een stuurmotor net zo snel gaat als een hydraulisch stuursysteem.

Rapid Motor Transfer
Een simpel, stevig en doordacht stuk metaal dat precies doet wat de naam zegt. Met de Rapid Motor Transfer is de stuurmotor in slechts enkele minuten overgebouwd. De stuurpen van de voertuigen waar het systeem op moet wordt uitgerust met de snelwissel. Hierop kan dan de Trimble stuurmotor op worden geplaatst voor automatische besturing, of een los stuur indien handmatig wordt gestuurd.  Boeren die al een Trimble of CNH-stuurmotor hebben kunnen deze achteraf eenvoudig uitrusten met een Rapid Motor Transfer.