Nieuw display en Autopilot+GPS in één behuizing
Vandaag onthulde Trimble twee grote noviteiten die tijdens de Agritechnica voor het eerst te zien zijn. Het nieuwe Trimble GFX-750 Android display en de nieuwe Trimble Nav-900. De Nav-900 is een dakmodule waarin de GPS-ontvanger en de gyroscopen zitten. Installatie en overbouwen naar andere trekkers gaat hierdoor sneller dan ooit! De GFX is met z’n 10 inch touchscreen de kleinere broer van het succesvolle TMX display en biedt uitgebreide mogelijkheden voor precisielandbouw zoals, sectieregeling, variabele afgifte, draadloze data uitwisseling en volledige ISOBUS ondersteuning.

Trimble GFX-750 displayGFX750
De Trimble GFX-750 draait net als de TMX-2050 op Android. Trimble is de enige fabrikant die tot dusver een precisielandbouw display met Android levert.De GFX-750 is geschikt voor automatische besturing met een stuurmotor, CANbus op voorbereide tractoren en hydraulische besturing. Daarnaast kan het display vele werktuigen aansturen door middel van sectieregeling en variabele afgifte via ISOBUS, seriële communicatie of het Field-IQ systeem.

Trimble Nav-900 ontvangerGFX-750&NAV-900(2)
In de Trimble Nav-900 dakmodule huist een GPS-ontvanger die met alle beschikbare correctiesignalen overweg kan, van DGPS tot en met het centimeter nauwkeurige RTK. De ontvanger werkt met GPS, Glonass en Galileo satellieten en kan daardoor in moeilijke omstandigheden, zoals langs bomen, nog steeds een nauwkeurige positie bepalen. Dankzij de xFill technologie kunnen gebruikers tot 20 minuten zonder correctiesignaal doorwerken. Tevens zit in de Nav-900 de stuurcontroller met de 3 gyroscopen van het Trimble Autopilot systeem. Doordat er nu 3 componenten in één compacte behuizing zitten, is het overbouwen van het systeem snel gedaan.

Bezoek Agritechnica
Bezoek de Trimble stand (15K04) op Agritechnica om GFX-750 zelf te testen. Doe mee aan de loterij en win een GFX-750 met Nav-900 of andere mooie prijzen. Op de stand toont Trimble diverse koppelingen met Müller Electronics, de ISOBUS-specialist die Trimble eerder dit jaar overnam. Tenslotte toont Trimble met TABS een zeer compleet softwareplatform dat u helpt om al uw precisielandbouwdata te beheren, analyseren en te verwerken tot taakkaarten. Medewerkers van Agrometius zijn op stand 15K04 aanwezig en hopen u te mogen verwelkomen. Indien u niet naar Agritechnica gaat kunt u de noviteiten bekijken op de beurs in Assen en de Agribex in Brussel.