Agrometius gaat vanaf 1 januari 2018 verder onder een nieuwe naam; “Vantage Agrometius”. Dit komt voort uit het feit dat het bedrijf onlangs Vantage partner is geworden. Het Vantage netwerk is een initiatief van Trimble Agriculture en bestaat uit bedrijven die net als Agrometius gespecialiseerd zijn in precisielandbouw. Met een breed pakket van hardware, software en diensten, ondersteund door uitgebreide kennis van teelt en techniek, biedt het bedrijf een totaaloplossing voor precisielandbouw.

Vantage netwerk
Vantage is een handelsnaam van Trimble en is de nieuwe naam die officiële Trimble Agriculture importeurs gaan dragen. Een Vantage partner levert niet alleen stuursystemen, maar biedt een compleet pakket van hardware, software en diensten rondom precisielandbouw. Agrometius doet dit al sinds 2010 en zorgt naast het leveren en installeren voor training, technische ondersteuning en service op locatie.

Precisielandbouw dienstverlening
Data speelt een belangrijke rol bij precisielandbouw en daarom heeft Vantage Agrometius een pakket van diensten dat boeren ondersteunt met het verwerken en analyseren van data en het maken van taakkaarten. Hiermee wordt precisielandbouw toegankelijk voor iedereen.

Merkonafhankelijk
De producten die Vantage Agrometius levert zijn merkonafhankelijk en kunnen worden opgebouwd op nagenoeg alle merken trekkers en machines. Op softwaregebied is dit ook van toepassing en kunnen er sensor-, opbrengst- en perceelskaarten van vele merken worden ingelezen. Op basis daarvan kunnen er taakkaarten worden gemaakt in veel gebruikte bestandsformaten shapefile en ISOXML.

Trimble en andere merken
Onder de nieuwe naam “Vantage Agrometius” blijft het bedrijf naast de Trimble producten ook de producten van Veris, Pessl, Precision Makers en OptiSurface leveren. Door de combinatie van hardware, software en diensten biedt Vantage Agrometius een totaalpakket voor landbouw- en loonbedrijven die precisielandbouw tot een succes willen maken.