Vantage Agrometius en AgroVision hebben de handen ineen geslagen: door teeltregistratie, gewasbeschermingsadvies en precisielandbouw bij elkaar te brengen, krijgt de teler meer kansen, inzicht en gemak. Precisielandbouw wordt zo voor een nóg grotere groep telers toegankelijk.

Een goede en complete teeltregistratie wordt steeds belangrijker om te voldoen aan de wetgeving en certificeringseisen van afnemers. Tegelijkertijd zien we dat precisielandbouw steeds meer omarmd wordt. Door de strategische samenwerking van Vantage Agrometius en AgroVision worden deze twee, nu nog redelijk gescheiden werelden, dichter bij elkaar gebracht.

Het voordeel van de samenwerking is dat de bouwplannen, gewasbeschermingsadviezen en teeltregistraties uit CropVision – AgroVision’s online teeltprogramma – gebruikt kunnen worden voor precisielandbouw. Denk hierbij aan het delen van een bouwplan op Taakkaart.nl of in de software en GPS-systemen van Vantage Agrometius. Andersom kunnen uitgevoerde bewerkingen vanaf de terminal in de cabine automatisch bijgewerkt worden in de teeltregistratie. Dit voorkomt niet alleen fouten, maar zorgt ook voor extra gemak, tijdsbesparing en inzicht.

Vantage Agrometius en AgroVision willen met hun samenwerking precisielandbouw voor een grote groep telers toegankelijk maken. Leon Spätjens, productmanager Teelt bij AgroVision: “Voor de gezamenlijke klanten van AgroVision en Vantage Agrometius is de samenwerking een grote stap voorwaarts om makkelijker en sneller te registreren. Het scheelt veel invoerwerk, omdat registraties automatisch over en weer doorgezet worden.” Jan Nammen Jukema, productmanager bij Vantage Agrometius vult aan: “Precisielandbouw wordt alleen een succes als het gemakkelijk en winstgevend is. Onze samenwerking draagt hier in grote mate aan bij en biedt onze klanten naast meer gemak veel nieuwe mogelijkheden.”

AgroVision en Vantage Agrometius
Vantage Agrometius is gespecialiseerd in precisielandbouw en is de leverancier van onder andere Trimble en Müller GPS-systemen, Veris bodemscanners en GeoBas weerstations. AgroVision levert hoogwaardige softwareoplossingen voor agrarische ondernemers. Onder het merk CropVision biedt het bedrijf online teeltregistratie, Gewis en adviesprogramma’s tegen schimmels en gewasziekten. CropVision communiceert met de GeoBas weerstations, is beschikbaar op de Trimble terminals en is binnenkort ook te zien op Taakkaart.nl van Vantage Agrometius.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie en koppelingen contact op met AgroVision (www.agrovision.nl)