Na de eerdere overname door Trimble wordt nu de distributie van Müller Elektronik geïntegreerd in het Vantage dealernetwerk.

Vantage Agrometius wordt per 1 juli 2019 de importeur van Müller Elektronik voor het werkgebied Benelux en Duitsland. Na de overname van Müller in 2017, zijn Müller en Trimble de afgelopen periode het distributiekanaal van Müller gaan herstructureren en integreren met het Trimble Vantage dealernetwerk. Müller blijft grote machinefabrikanten rechtstreeks beleveren. Vantage Agrometius gaat zich vooral richten op ISOBUS oplossingen voor bestaande machines en machinefabrikanten in de Benelux.

Oplossingen voor machinefabrikanten
Müller Elektronik is binnen Europa marktleider op gebied van besturingselektronica voor landbouwmachines. Het bedrijf werkt wereldwijd met vele machinefabrikanten samen en levert voor vele merken de volledige elektronica. De oplossingen die Müller levert zijn tegenwoordig voor het overgrote deel gebaseerd op de ISOBUS standaard en ondersteunen Task Control, Section Control en variabele afgifte. Müller blijft grote machinefabrikanten rechtstreeks beleveren omdat ze voor deze partijen ook veel ontwikkeling doen.

Bestaande machines voorzien van ISOBUS
Naast oplossingen voor nieuwe machines heeft Müller ook een uitgebreid pakket aan mogelijkheden om bestaande machines te voorzien van ISOBUS aansturing. De laatste jaren is daar behoorlijk vraag naar omdat vele akkerbouwers, loonwerkers en veehouders machines bezitten die nog prima een aantal jaren mee kunnen, maar qua aansturingstechniek niet meer helemaal up-to-date zijn en niet geschikt zijn voor precisielandbouw.

 Perfecte combinatie
De oplossingen van Trimble en Müller vormen samen een sterke combinatie. Trimble is vooral sterk op de trekker met GPS displays, connectiviteit en stuursystemen en Müller is juist heel sterk is op de machinekant met hun aansturingen. Om die reden past Müller ook zo goed bij het Vantage dealernetwerk. Deze gespecialiseerde Trimble importeurs bieden klanten een one-stop-shop van merkonafhankelijke precisielandbouw oplossingen, bestaande uit hardware, software en diensten. De producten van Müller passen perfect in dat geheel omdat de kennis en ervaring die Vantage dealers hebben met elektronica, GPS, ISOBUS en precisielandbouw, een goede basis vormen voor het verkopen en ondersteunen van de Müller producten.

Muller elektronik TOUCH1200

Deze inhoud kan niet weergegeven worden. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.