AB-lijnen op kantoor intekenen scheelt tijd in het veld

Onlangs heeft Trimble Farmer Core software een grote update gehad die nieuwe interessante mogelijkheden biedt rondom het maken en beheren van AB-lijnen. Veel Trimble gebruikers rijden in het voorjaar met de trekker hun ab-lijnen en dat kost niet alleen tijd maar is ook onnodig over het land rijden en onder de tijdsdruk van het voorjaar is de kans op een fout groter. Dankzij Farmer Core kan dit eenvoudiger, sneller en het verkleint de kans op fouten.

Nieuw Fieldmanager menu geeft overzicht

De grootste verandering in de Farmer Core update is het nieuwe Fieldmanager menu. Via dit menu heeft u overzichtelijk alle bestaande grenzen en ab-lijnen in beeld en kunt u eenvoudig en snel nieuwe grenzen en AB-lijnen intekenen. Dit kan uit de losse pols op basis van de google achtergrondkaart, maar dit is natuurlijk niet nauwkeurig. Beter is het om AB-lijnen te maken als afgeleidde van een bestaande perceelsgrens. Dit gaat erg makkelijk en bovendien zeer nauwkeurig zodat het ook in het veld precies klopt.

AB-lijn filter voorkomt kans op fouten

In de Precision-IQ software kunt u AB-lijnen filteren op bewerkingstype of werkbreedte. Dit is handig zodat tijdens het werk enkel de lijnen in beeld komen die horen bij die bewerking. Dit houdt het overzichtelijk en daarmee wordt de kans op fouten tot een minimum beperkt. Tijdens het aanmaken van lijnen in Farmer Core kunt u naast de juiste naam ook direct het bewerkingstype en werkbreedte meegeven zodat de bestuurder hierop kan filteren tijdens het werk in het veld (GFX display met Precision IQ v12.40 of hoger vereist).

Draadloze en directe data uitwisseling

Wanneer uw displays verbonden zijn met AutoSync wordt direct alle data draadloos gesynchroniseerd. Stel, u maakt op kantoor een AB-lijn aan, dan staat deze binnen 10 seconden in alle displays in het veld. Mocht de chauffeur zien dat AB-lijn iets omgelegd moet worden dan kan hij deze in de trekker verplaatsen en dan wordt dit direct bijwerkt op alle displays en op kantoor. Hierdoor is de dataset van elk display altijd up-to-date en hoeft u niet meer met USB-sticks te sjouwen. Naast Perceelsdata worden ook alle uitgevoerde taken en taakkaarten draadloos verstuurd.

Deze inhoud kan niet weergegeven worden. Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken.

Goede voorbereiding is het halve werk

Het nieuwe Fieldmanager menu biedt u de mogelijkheid om in de winter al uw perceelsgrenzen in te meten en vervolgens op kantoor de percelen te gaan voorbereiden. Dat wil zeggen op basis van de perceelgrens de ab-lijnen, spuitpaden en kopakkergrenzen aanmaken. Doordat u dit op uw gemak kan doen scheelt dit veel tijd in het drukke seizoen en kunnen uw medewerkers direct aan de slag zodra ze op het perceel aankomen. Daarbij wordt de kans op fouten ook veel kleiner doordat er geen tijddruk op staat en u op kantoor alles overzichtelijk in beeld heeft.

Vraag uw gratis demo aan

Graag komt een van onze collega’s bij u langs om een demonstratie te geven van Farmer Core en Autosync. Dan kunt u zelf zien hoe eenvoudig het is en wat de voordelen zijn voor uw bedrijf. Wilt u een afspraak? Neem dan contact op met uw Vantage Agrometius regiovertegenwoordiger of met ons kantoor.